Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Hennie van der Most zet pretpark Wunderland Kalkar te koop

05-08-2018, 19.57 uur

Altijd al een eigen pretpark willen hebben? Het Duitse attractiepark Wunderland Kalkar staat te koop. De bekende Nederlandse ondernemer Hennie van der Most - de huidige eigenaar - wil van het park af. Dat bevestigt directeur Han Groot Obbink aan regionale media.

Er is geen haast bij de verkoop, benadrukt Groot Obbink. "Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar een serieuze ondernemer is met een hart voor de zaak. We zijn niet op zoek naar een cowboy." Bovendien wil hij niet dat er medewerkers ontslagen worden. "Alle 375 personeelsleden zijn belangrijk."

Wunderland Kalkar ligt op ongeveer 25 minuten rijden van de Nederlandse grens. Het park, geopend in 1995, werd gebouwd in een nooit in gebruik genomen kerncentrale. De trekpleister moet tussen de 16 en 18 miljoen euro opleveren. Eerder heette het park Kernwasser-Wunderland.

Er staan ongeveer veertig attracties. 60 procent van de bezoekers komt uit Duitsland, 40 procent uit Nederland. Volgens de directeur zijn er veel uitbreidingsmogelijkheden. Van de totale oppervlakte van 55 hectare wordt momenteel slechts een derde gebruikt.

Eigenaar Hennie van der Most wil zich de komende jaren focussen op zijn andere bedrijven, waaronder het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam. Dat park moet 30 miljoen euro gaan kosten. De opening werd al meerdere keren uitgesteld. Bovendien zijn twee topattracties onlangs geannuleerd.Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be