Walibi Holland

Einde van houten achtbaan Walibi Holland nadert

08-08-2018, 15:31 uur | Reacties

Fans hebben nog minder dan drie maanden de tijd om afscheid te nemen van de houten achtbaan in Walibi Holland. Het einde van de bijna negentien jaar oude rollercoaster Robin Hood nadert. Een ritje maken kan nog tot en met oktober. Daarna sluit de attractie definitief.

Walibi gaat Robin Hood komende winter ombouwen tot een nieuwe achtbaan met houten ondersteuningen en een stalen rail. De coaster wordt hoger en sneller. Daarvoor schakelt het pretpark de gerenommeerde Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction (RMC) in. Ook de treinen worden vervangen.


ZIE OOK: Walibi Holland vervangt Robin Hood door hypermoderne achtbaan

Robin Hood opende in 2000 als onderdeel van de transformatie van Walibi Flevo naar Six Flags Holland. De houten achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma is 32 meter hoog en 1035 meter lang.

"We vonden dat Robin Hood wat old-school was", vertelde Walibi-directrice Mascha van Till eerder in een interview. "Dat wilden we veranderen. We gaan elementen toevoegen, dus het wordt echt een heel andere beleving." De opening van de nog naamloze nieuwe baan vindt naar verwachting plaats op 1 juli 2019.

Walibi Holland organiseert in het najaar mogelijk nog een speciale afscheidsceremonie voor Robin Hood. "We zijn nu aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn voor extra activiteiten met betrekking tot het afscheid", laat een woordvoerder aan Looopings weten. "Daar willen we binnenkort meer over bekendmaken."

ZIE OOK: Bizar beeld: looping van Looping Star in Slagharen afgebroken

Reacties