Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Weer geen virtual reality bij achtbaan Bobbejaanland: 'Brillen oververhit'

04-08-2018, 17.27 uurBeeld: @BJLCentral, @parcplaza

Bezoekers van Bobbejaanland kunnen wederom geen gebruik maken van een nieuwe vitual reality-achtbaan. De rollercoaster The Dreamcatcher werd eind juni uitgerust met virtualreality-brillen. Vanwege technische problemen verdwenen de headsets enkele dagen later weer. Vorige maand keerden de brillen terug, maar dat was slechts van korte duur.

Door het warme weer zijn de brillen oververhit geraakt, staat op een informatiebordje bij de attractie. "De afgelopen dagen hebben de hoge temperaturen meermaals geleid tot oververhitting van de VR-brillen", luidt de uitleg. "Daarom is de virtualreality-ervaring vandaag niet beschikbaar. Bedankt voor je begrip."

Het is niet duidelijk wanneer de virtualreality-beleving terugkeert. De komende dagen schommelt de temperatuur in Bobbejaanland tussen de 29 en 36 graden.

The Dreamcatcher is een hangende achtbaan, geopend in 1987. Eigenlijk hadden de brillen al in april geïntroduceerd moeten worden. Het eerste bedrijf waar Bobbejaanland mee samenwerkte, ging failliet. Een tweede firma leverde in eerste instantie brillen die niet bestand bleken te zijn tegen zonlicht.

Meer Bobbejaanland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be