Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Bobbejaanland

Weer geen virtual reality bij achtbaan Bobbejaanland: 'Brillen oververhit'

04-08-2018, 17:27 uur | ReactiesFoto: @BJLCentral, @parcplaza

Bezoekers van Bobbejaanland kunnen wederom geen gebruik maken van een nieuwe vitual reality-achtbaan. De rollercoaster Dreamcatcher werd eind juni uitgerust met virtualreality-brillen. Vanwege technische problemen verdwenen de headsets enkele dagen later weer. Vorige maand keerden de brillen terug, maar dat was slechts van korte duur.

Door het warme weer zijn de brillen oververhit geraakt, staat op een informatiebordje bij de attractie. "De afgelopen dagen hebben de hoge temperaturen meermaals geleid tot oververhitting van de VR-brillen", luidt de uitleg. "Daarom is de virtualreality-ervaring vandaag niet beschikbaar. Bedankt voor je begrip."


ZIE OOK: Bobbejaanland stopt weer met virtualreality-achtbaan

Het is niet duidelijk wanneer de virtualreality-beleving terugkeert. De komende dagen schommelt de temperatuur in Bobbejaanland tussen de 29 en 36 graden.

Dreamcatcher is een hangende achtbaan, geopend in 1987. Eigenlijk hadden de brillen al in april geïntroduceerd moeten worden. Het eerste bedrijf waar Bobbejaanland mee samenwerkte, ging failliet. Een tweede firma leverde in eerste instantie brillen die niet bestand bleken te zijn tegen zonlicht.

ZIE OOK: Bobbejaanland neemt nieuwe virtualreality-achtbaan in gebruik

Reacties