Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Hoogste en langste dive coaster van Europa geopend

10-08-2018, 11.11 uur | Reacties

De hoogste en langste dive coaster van Europa is vanaf vandaag open voor publiek. Het Zweedse attractiepark Liseberg opent de 47 meter hoge achtbaan Valkyria. Een ritje bestaat uit een loodrechte vrije val en drie inversies. Passagiers hangen even stil op tientallen meters hoogte, om vervolgens vijftig meter de diepte in te duiken.

Valkyria - gebouwd door het gerenommeerde Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard (B&M) - is zo'n 750 meter lang. De topsnelheid bedraagt 105 kilometer per uur. B&M is onder andere bekend van dive coaster Baron 1898 in de Efteling. Die is dertig meter hoog, met een vrije val van 37,5 meter.

De nieuwe dive coaster in Zweden staat in het teken van de noordse mythologie. Er zijn drie treinen voor achttien personen. Per uur kunnen in theorie 1100 bezoekers een ritje maken. De immense attractie werd gebouwd op de plek van de lanceerachtbaan Kanonen, die afgelopen winter is afgebroken.

De bouw van Valkyria ging gepaard met problemen. Het aanleggen van een diepe tunnel verliep niet zoals gepland. Directeur Andreas Andersen laat op Twitter weten dat hij zeer tevreden is met het eindresultaat. "Perfectie. Ik ben er zo blij mee. En ik ben eigenlijk nooit ergens blij mee."Meer Liseberg
Reacties