Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Bizar: locatie Disneyland Paris gehackt op social media

01-08-2018, 07.00 uur

Disneyland Paris is het slachtoffer geworden van een bizarre actie op social media. Iemand heeft het voor elkaar gekregen om de Instagram- en Facebook-locatie van Disneyland te manipuleren. Bij tienduizenden berichten die de afgelopen maanden gepubliceerd zijn met de locatie 'Disneyland Paris', staat nu plotseling 'The Ali Sabri Show'.

Ali Sabri is een onbekende Marokkaanse zanger. Kennelijk heeft iemand een tijd geleden een neplocatie aangemaakt met de naam 'Disneyland Paris'. Duizenden bezoekers selecteerden die locatie bij hun foto's en video's. Nu de naam van die locatie gewijzigd is, maken zij zonder dat ze het weten reclame voor Ali Sabri op hun profiel.

Niet alleen argeloze bezoekers trapten erin. Ook het officiële Instagram-account van Disneyland Paris selecteerde de neplocatie veelvuldig. Bij een groot aantal foto's van de afgelopen maanden wordt nu vermeld dat ze zijn genomen in de buurt van de obscure Marokkaan.

Looopings heeft een woordvoerder van Disneyland Paris om commentaar gevraagd, maar tot nu toe kwam er geen reactie.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be