Disneyland Paris

Bizar: locatie Disneyland Paris gehackt op social media

01-08-2018, 07.00 uur | Reacties

Disneyland Paris is het slachtoffer geworden van een bizarre actie op social media. Iemand heeft het voor elkaar gekregen om de Instagram- en Facebook-locatie van Disneyland te manipuleren. Bij tienduizenden berichten die de afgelopen maanden gepubliceerd zijn met de locatie 'Disneyland Paris', staat nu plotseling 'The Ali Sabri Show'.

Ali Sabri is een onbekende Marokkaanse zanger. Kennelijk heeft iemand een tijd geleden een neplocatie aangemaakt met de naam 'Disneyland Paris'. Duizenden bezoekers selecteerden die locatie bij hun foto's en video's. Nu de naam van die locatie gewijzigd is, maken zij zonder dat ze het weten reclame voor Ali Sabri op hun profiel.


ZIE OOK: Disneyland Paris heeft één miljoen volgers op Instagram

Niet alleen argeloze bezoekers trapten erin. Ook het officiële Instagram-account van Disneyland Paris selecteerde de neplocatie veelvuldig. Bij een groot aantal foto's van de afgelopen maanden wordt nu vermeld dat ze zijn genomen in de buurt van de obscure Marokkaan.

Looopings heeft een woordvoerder van Disneyland Paris om commentaar gevraagd, maar tot nu toe kwam er geen reactie.ZIE OOK: Efteling slachtoffer van wereldwijde hack

Reacties