Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Achtbaan Walibi Holland in de problemen door confetti

02-05-2019, 13.09 uur

Confetti heeft in het verleden problemen veroorzaakt bij één van de achtbanen in Walibi Holland. Daarom is het pretpark nu overgestapt op een ander soort confetti, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. De sensoren van de rollercoaster Lost Gravity sloegen op hol door de feestversiering.

Bij evenementen en openingsceremonies schiet Walibi Holland regelmatig slingers en confetti de lucht in. De afgelopen jaren kwam het meermaals voor dat achtbaan Lost Gravity, geopend in 2016, na afloop van zo'n feestje met een storing kampte. In eerste instantie stonden technici van het pretpark voor een raadsel. Later bleek dat confetti de boosdoener was.

"Vroeger gebruikten we inderdaad een ander soort confetti", legt de voorlichter uit. "De sensoren van Lost Gravity bleken daarop te reageren." Inmiddels heeft Walibi maatregelen genomen. "Nu gebruiken we confetti en slingers van biologisch afbreekbaar papier." Sindsdien treden er geen problemen meer op. "En het is ook nog beter voor het milieu."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be