Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bouwplannen van nieuwe lanceerachtbaan Bobbejaanland opgedoken

25-07-2018, 20.59 uur

Er zijn plannen opgedoken van een spectaculaire nieuwe achtbaan in Bobbejaanland. Het Vlaamse pretpark heeft een bouwvergunning aangevraagd voor een 43 meter hoge triple-launch coaster. De bijbehorende bouwtekeningen verraden het baanverloop van de attractie.

De nog naamloze lanceerachtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer komt te liggen op een stuk grond tussen de bestaande achtbaan Typhoon en reuzenschommel Sledge Hammer. Er wordt gebruikgemaakt van een wissel, zodat er met twee treinen gereden kan worden. Die hebben elk drie rijen met vier zitplaatsen.

De coaster wordt zeshonderd meter lang. Dankzij de drie lanceringen - vooruit, achteruit en weer vooruit - leggen passagiers in totaal 830 meter af. Een ritje gaat naar verwachting anderhalve minuut duren. De theoretische capaciteit bedraagt maximaal 680 personen per uur. Bezoekers moeten minimaal 1.30 meter lang zijn.

Details over de naam en het thema ontbreken nog. Ook is nog niet duidelijk welke kleuren de achtbaan uiteindelijk krijgt. De opening moet volgend jaar plaatsvinden. In 2017 opende zusterpark Attractiepark Slagharen al een vergelijkbare triple-launch coaster, de vierhonderd meter lange Gold Rush.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be