Bobbejaanland

Bouwplannen van nieuwe lanceerachtbaan Bobbejaanland opgedoken

25-07-2018, 20:59 uur | Reacties

Er zijn plannen opgedoken van een spectaculaire nieuwe achtbaan in Bobbejaanland. Het Vlaamse pretpark heeft een bouwvergunning aangevraagd voor een 43 meter hoge triple-launch coaster. De bijbehorende bouwtekeningen verraden het baanverloop van de attractie.

De nog naamloze lanceerachtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer komt te liggen op een stuk grond tussen de bestaande achtbaan Typhoon en reuzenschommel Sledge Hammer. Er wordt gebruikgemaakt van een wissel, zodat er met twee treinen gereden kan worden. Die hebben elk drie rijen met vier zitplaatsen.


ZIE OOK: Bekijk de onride-video van de nieuwe Slagharen-achtbaan Gold Rush

De coaster wordt zeshonderd meter lang. Dankzij de drie lanceringen - vooruit, achteruit en weer vooruit - leggen passagiers in totaal 830 meter af. Een ritje gaat naar verwachting anderhalve minuut duren. De theoretische capaciteit bedraagt maximaal 680 personen per uur. Bezoekers moeten minimaal 1.30 meter lang zijn.

Details over de naam en het thema ontbreken nog. Ook is nog niet duidelijk welke kleuren de achtbaan uiteindelijk krijgt. De opening moet volgend jaar plaatsvinden. In 2017 opende zusterpark Attractiepark Slagharen al een vergelijkbare triple-launch coaster, de vierhonderd meter lange Gold Rush.

ZIE OOK: Bobbejaanland kondigt spectaculaire nieuwe achtbaan aan

Reacties