Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland zoekt alternatief voor onhandige draaipoortjes bij achtbaan

05-08-2018, 18.38 uur

Een maand na de opening van de nieuwe achtbaan Fenix in Toverland zorgt één onderdeel nog voor problemen. Bij de uitgang van de spectaculaire rollercoaster staan twee ijzeren draaipoortjes. Omdat ze onder een trap zijn geplaatst, ontstaan er regelmatig opstoppingen en gevaarlijke situaties.

Sommige bezoekers zien de onhandige poortjes over het hoofd en vallen er overheen. De afgelopen weken ging het meermaals mis. Daarom zoekt Toverland naar een alternatief voor het systeem.

"Wij bekijken op dit moment de mogelijkheden om hier een andere oplossing voor te vinden", laat een woordvoerster aan Looopings weten. Dat kan nog wel even duren. "Het zal de komende dagen in ieder geval niet veranderd worden."

De poortjes zijn in overleg met keuringsinstantie TÜV onder de trap geplaatst omdat ze zichtbaar moeten zijn voor medewerkers in het station, weet de voorlichtster. "Een trein mag pas vertrekken als de trap leeg is, zodat mensen het station niet in kunnen lopen als de trein gaat rijden."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be