Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Zo werkt de betaalde FastPass in Disneyland Paris

30-07-2018, 14.57 uur

Geen zin om te wachten in Disneyland Paris? In de Disney-parken worden sinds afgelopen week betaalde FastPass-kaarten verkocht. Voor 15 euro per persoon mogen bezoekers de wachtrij van één attractie overslaan. Maar hoe werkt het systeem precies?

De reguliere FastPass-service in Disneyland Paris is gratis. Bij negen grote attracties staan kiosken waar bezoekers hun entreebewijs kunnen scannen voor een FastPass-kaartje. Daarop staat een tijdvak waarin gasten kunnen terugkomen. Ze mogen dan gebruikmaken van de snelle FastPass-rij.

Er is echter een beperkt aantal tickets beschikbaar. Bovendien kunnen bezoekers slechts één FastPass tegelijk halen. Wie liever geen restricties wil, kan deze zomer ook kiezen voor het betaalde alternatief Disney Access One.

Disney Access One-kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij souvenirwinkels in de buurt van een attractie met een FastPass-rij. In het Disneyland Park zijn dat Thunder Mesa Mercantile Building (bij Big Thunder Mountain), Temple Traders Boutique (bij Indiana Jones and the Temple of Peril), Sir Mickey's Boutique (bij Peter Pan's Flight), Constellations (bij Buzz Lightyear Laser Blast), Star Traders (bij Star Tours) en Light Speed Photography (bij Hyperspace Mountain).

In het Walt Disney Studios Park zijn Disney Access One-tickets te koop bij Tower Hotel Gifts (bij The Twilight Zone Tower of Terror), Kiosque de la Piazza Sergio Leone of Rock Around the Shop (bij Rock 'n' Roller Coaster) en Chez Marianne (bij Ratatouille: The Adventure).

Bezoekers krijgen een speciaal mapje met daarin een bonnetje met de naam van de gekozen attractie, een uitleg in het Frans en een barcode. Ook ontvangen ze een polsbandje met het Disney Access One-logo. Het bonnetje leveren ze op een tijdstip naar keuze in bij de ingang van de FastPass-rij van de attractie. Vervolgens mogen ze meteen doorlopen. De kaarten zijn alleen te gebruiken op de dag van aankoop. Het polsbandje mogen gasten houden.















Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be