Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Geen pony's op Tilburgse kermis vanwege hittegolf

23-07-2018, 20.03 uur

Op de Tilburgse kermis zijn deze week overdag geen pony's te vinden. Vanwege de tropische temperaturen is besloten om het ponyrijden niet door te laten gaan in de volle zon. Dat valt te lezen op een brief bij de kassa van de attractie.

Het is momenteel 29 graden in Tilburg. Later deze week stijgt de temperatuur tot 34 graden. Het zou niet verantwoord zijn om de pony's met die hitte buiten te laten staan, zonder overkapping.

"In verband met het extreme hete weer zijn wij tot en met vrijdag 's middags gesloten", staat op het affiche. "Als het 's avonds niet te warm is gaan we open vanaf 19.00 uur."

Eén ponyrit kost 5 euro, inclusief een foto. Vorig jaar vroeg de Partij voor de Dieren aan de gemeente om te stoppen met het ponyrijden, omdat de attractie dieronvriendelijk zou zijn. Aan die oproep is nog geen gehoor gegeven.

De kermis in Tilburg duurt tot en met zondag 29 juli. Ook aan oververhitte mensen wordt gedacht: bezoekers kunnen op verschillende plekken gratis water tappen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be