Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Brand bij waterbaan in Phantasialand

23-07-2018, 13.53 uur

Bij een waterattractie in Phantasialand is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. Het vuur ontstond in een elektriciteitsruimte van waterbaan Chiapas, gelegen in het Mexicaanse themagebied.

De brandweer moest rond 05.00 uur uitrukken nadat het brandalarm was afgegaan, meldt een regionale nieuwssite. Dankzij poederblussers kon de brand snel geblust worden. Er kwamen 24 brandweerlieden ter plaatse. De schade viel mee: naar verluidt was alleen een elektronische frequentieregelaar kapot.

Medewerkers van het Duitse pretpark konden dat onderdeel nog vóór openingstijd van het park vervangen. Inmiddels is de attractie weer geopend.

In mei 2001 woedde er een enorme brand in Phantasialand. Daarbij gingen twee achtbanen in vlammen op, de Gebirgsbahn en de Grand Canyon Bahn.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be