Attractiepark Toverland

Tegenvallende bezoekersaantallen na opening nieuwe achtbaan Toverland: 'We hadden op meer gehoopt'

22-07-2018, 20.18 uur | Reacties

De enorme uitbreiding van Toverland zorgt nog niet voor hoge bezoekersaantallen. Het Limburgse attractiepark opende eerder deze maand twee nieuwe themagebieden met attracties, maar tot nu toe is het vrij rustig. "Het valt inderdaad een beetje tegen", vertelt een woordvoerster aan Looopings.

"We hadden op meer gehoopt." Toverland vermoedt dat bezoekers wegblijven vanwege het warme weer. "Waarschijnlijk stellen veel mensen hun bezoek uit tot de temperaturen iets aangenamer worden", aldus de voorlichtster. "We hebben er alle vertrouwen in dat het later aantrekt, als de hittegolf voorbij is."


ZIE OOK: Toverland introduceert avondticket voor 17,50 euro

De afgelopen weken stonden er nauwelijks wachtrijen bij de attracties. Op de meeste dagen konden bezoekers zo doorlopen bij de nieuwe achtbaan Fenix. "Maar afgelopen woensdag, toen het iets koeler was, was het bijvoorbeeld wel gezellig druk", legt de woordvoerster uit.

Toverland investeerde 35 miljoen euro in het nieuwe entreegebied Port Laguna en de nieuwe themawereld Avalon, met wing coaster Fenix en waterattractie Merlin's Quest. Vorig jaar trok het park ongeveer 680.000 bezoekers. Dat moet er binnenkort één miljoen zijn.

Het park, geopend in 2001, is eigendom van de Limburgse miljonair Jean Gelissen. Zijn zus Caroline Kortooms neemt de dagelijkse leiding op zich.

ZIE OOK: Toverland stopt nu alweer met nieuwe tovershow

Reacties