Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Radiostation Efteling bestaat tien jaar: '50.000 luisteraars per dag'

20-07-2018, 17.32 uur

Het officiële radiostation van de Efteling bestaat tien jaar. Zaterdag wordt het jubileum van Efteling Kids Radio gevierd met een speciale feestuitzending van 10.00 tot 18.00 uur. Volgens de Efteling heeft het station anno 2018 dagelijks ruim 50.000 luisteraars.

Zaterdagochtend blikken de makers terug op de hoogtepunten van het afgelopen decennium. In de middag is voormalig Qmusic-dj Joey van der Velden live te horen vanuit het attractiepark. Ook geven diskjockeys Efteling-tickets weg en wordt er een speciale pin uitgegeven. Van der Velden sprak de stem van Pardoes in voor de Efteling-attractie Symbolica.

Het commercialloze radiostation begon in 2008 als Efteling Radio. De huidige naam werd in 2015 geïntroduceerd. In 2010 verloor de zender de regionale FM-frequentie. Vorig jaar stopte Efteling Kids Radio met uitzenden via de digitale ether. Tegenwoordig is de zender te beluisteren via de kabel, interactieve televisie, internet en een app.

Het station wordt geleid door dj Arnoud Schellenberg, ook actief als de vaste voice-over van de Efteling. Hij is onder meer te horen bij stuntshow Raveleijn en watershow Aquanura. Daarnaast spreekt hij filmpjes in voor het YouTube-kanaal van het park.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be