Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Enorme renovatie voor oude Efteling-attractie

23-07-2018, 15.53 uur

Een Efteling-attractie uit de jaren tachtig krijgt een gigantische opknapbeurt. De Oude Tufferbaan, geopend in 1984, ondergaat volgend jaar een enorme renovatie. Daarbij worden het besturingssysteem en de karretjes volledig vervangen. Ook het uiterlijk van de attractie gaat veranderen.

Dat melden ingewijden aan Looopings. Waarschijnlijk vindt de ingrijpende verbouwing van de oldtimerbaan plaats in het voorjaar van 2019. Het is nog niet bekend hoelang de onderhoudsbeurt gaat duren. De Efteling kan het nieuws nog niet bevestigen.

De 34 jaar oude familieattractie, gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides, kampt al jaren met ouderdomskwalen. Veel T-Fords hebben het inmiddels begeven, waardoor de capaciteit van de attractie fors is afgenomen.

De Oude Tufferbaan is niet de enige Efteling-attractie uit de jaren tachtig die aan vernieuwing toe is. Achter de schermen worden ook plannen gemaakt om de Bob (1985) te vervangen. Afgelopen winter werd de Python (1981) grotendeels gesloopt en opnieuw opgebouwd.

Efteling-directeur Fons Jurgens gaf eerder dit jaar al aan dat meer attracties uit de tachtiger jaren op de nominatielijst staan om gesloopt te worden. "Moet je die herbouwen? Moet je er iets anders voor in de plaats neerzetten?", zei hij in een interview. "We zullen bij elke attractie steeds die afweging maken. Er zullen de komende jaren zeker een aantal aankondigingen komen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be