Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Natura Artis Magistra

Documentaire geeft kijkje achter de schermen bij Artis

23-07-2018, 19.36 uur

Een nieuwe documentaire biedt een openhartig kijkje achter de schermen van Artis. Regisseuse Willemiek Kluijfhout volgde het reilen en zeilen in de bekende Amsterdamse dierentuin een jaar lang. Het resultaat is de documentaire 'Het Nieuwe Artis', die zondagavond werd uitgezonden op NPO 2.

De tachtig minuten durende productie draait om de geboorte van een olifantje en de bouw van een nieuw olifantenverblijf. Ondertussen brengt Kluijfhout in beeld wat erbij komt kijken om vandaag de dag een dierenpark te runnen in een grote stad, inclusief alle dilemma's en problemen.

Zo komen onder meer beelden voorbij van hectische vergaderingen en personeelstrainingen. Kijkers maken ook kennis met voormalig Artis-directeur Haig Balian, die geen blad voor de mond neemt.

De uitzending is online terug te kijken.

Meer Natura Artis Magistra
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be