Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Wow: Duits pretpark bouwt drop tower van 120 meter hoog

17-08-2018, 20.20 uur | Reacties

Een pretpark in Duitsland pakt volgend jaar uit met een recordbrekende sensationele attractie. Hansa-Park opent in 2019 een drop tower van maar liefst 120 meter hoog, de hoogste van Europa. De opzienbarende vrijevaltoren - met 24 zitplaatsen - gaat Highlander heten. Dat heeft het park vanavond bekendgemaakt.

Waaghalzen worden eerst langzaam omhoog getakeld. Vervolgens kantelen de stoelen 30 graden voorover en zakken passagiers met 120 kilometer per uur de diepte in. Highlander komt uit de fabriek van de firma Funtime. Het Duitse bedrijf IMAscore verzorgt de soundtrack.

De opening vindt in de loop van 2019 plaats. Speciaal voor de nieuwe attractie ontwikkelt Hansa-Park een Schots themagebied. De toren wordt hoger dan de hoogste achtbaan in Europa. Dat is Red Force in het Spaanse pretpark Ferrari Land, met een hoogte van 112 meter.

In 2015 opende Hansa-Park de 73 meter hoge achtbaan Schwur des Kärnan, met een verticale lift en één inversie. De topsnelheid bedraagt 127 kilometer per uur.Meer Hansa-Park
Reacties