Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vernieuwt stations van nostalgische Stoomtrein

18-07-2018, 14.20 uur

De Efteling gaat bezoekers beter informeren over de vertrektijden van de Stoomtrein. Tot nu toe was het steeds raadsel hoe laat de nostalgische trein zou arriveren en vertrekken. Binnenkort komen er informatieborden en omroepberichten in de wachtrij.

De borden tonen hoeveel treinen er rijden (één of twee) en om de hoeveel minuten er een trein vertrekt (elke tien of 25 minuten). Een plattegrond geeft de route van de trein weer. Op dit moment staat er al een klok die aangeeft hoe laat de laatste trein rijdt.

Bovendien horen wachtende bezoekers straks op gezette tijden omroepberichten, ingesproken door Efteling-ontwerper en -entertainer Jeroen Verheij. Hij vertelt hoe vaak de trein rijdt en meldt dat buggy's en rolstoelen gewoon meegenomen kunnen worden. Verheij nam eerder onder andere de rol van Symbolica-lakei O.J. Punctuel op zich.

De zogeheten Efteling Stoomtrein Maatschappij dateert uit 1969. Er zijn tegenwoordig twee stations: bij de Sint Nicolaasplaets in themagebied Marerijk en bij horecacomplex Station de Oost in Ruigrijk. Anno 2018 worden de authentieke locomotieven nog steeds aangedreven door stoom.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be