Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Gewaagde actie: bezoekers Beekse Bergen kunnen knuffelen met sexy 'luipaarden'

19-07-2018, 14.30 uur | Reacties

Safaripark Beekse Bergen heeft op een ludieke manier ingespeeld op een komische actie op social media. Nadat een Frans gezin in mei besloot te wandelen tussen de jachtluipaarden in het Brabantse dierenpark, meldden tienduizenden personen zich aan voor het fictieve Facebook-evenement 'Knuffelen met luipaarden'.

Dat zou vandaag plaatsvinden. "Daar besloten we iets mee te doen", vertelt educatiemanager Klaas Jan Leinenga aan Looopings. "Natuurlijk kun je bij ons niet echt knuffelen met wilde dieren, daar zijn we fel op tegen. Maar voor onze gasten hebben we vandaag wel een alternatief."

Bezoekers van het dierenpark worden vandaag verwelkomd door vijf verleidelijke modellen in pikante pakjes met luipaardprint. "En daarmee mogen mensen wél op de foto", aldus Leinenga. Bovendien zijn er cheetaknuffels te koop, waarvan de volledige opbrengst naar het goede doel gaat.

Het dierenpark werkt voor de geestige actie samen met de stichting SPOTS. Die vraagt aandacht voor zogeheten 'knuffelfarms' in Afrika en Azië, waar toeristen op de foto kunnen met wilde dieren. "Daar gaat een hoop dierenleed aan vooraf", weet Leinenga. "Wij raden iedere vakantieganger af om daar langs te gaan."

De modellen van het Groningse bureau PromoVisionModels werken vrijwillig mee aan het evenement. "Het zijn stuk voor stuk dierenliefhebbers die hier belangeloos staan omdat ze de actie een warm hart toedragen."Meer Beekse Bergen
Reacties