Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Gewaagde actie: bezoekers Beekse Bergen kunnen knuffelen met sexy 'luipaarden'

19-07-2018, 14.30 uur

Safaripark Beekse Bergen heeft op een ludieke manier ingespeeld op een komische actie op social media. Nadat een Frans gezin in mei besloot te wandelen tussen de jachtluipaarden in het Brabantse dierenpark, meldden tienduizenden personen zich aan voor het fictieve Facebook-evenement 'Knuffelen met luipaarden'.

Dat zou vandaag plaatsvinden. "Daar besloten we iets mee te doen", vertelt educatiemanager Klaas Jan Leinenga aan Looopings. "Natuurlijk kun je bij ons niet echt knuffelen met wilde dieren, daar zijn we fel op tegen. Maar voor onze gasten hebben we vandaag wel een alternatief."

Bezoekers van het dierenpark worden vandaag verwelkomd door vijf verleidelijke modellen in pikante pakjes met luipaardprint. "En daarmee mogen mensen wél op de foto", aldus Leinenga. Bovendien zijn er cheetaknuffels te koop, waarvan de volledige opbrengst naar het goede doel gaat.

Het dierenpark werkt voor de geestige actie samen met de stichting SPOTS. Die vraagt aandacht voor zogeheten 'knuffelfarms' in Afrika en Azië, waar toeristen op de foto kunnen met wilde dieren. "Daar gaat een hoop dierenleed aan vooraf", weet Leinenga. "Wij raden iedere vakantieganger af om daar langs te gaan."

De modellen van het Groningse bureau PromoVisionModels werken vrijwillig mee aan het evenement. "Het zijn stuk voor stuk dierenliefhebbers die hier belangeloos staan omdat ze de actie een warm hart toedragen."Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be