Doloris

Tilburg krijgt interactieve walkthrough-attractie in 2019

18-07-2018, 15:24 uur | Reacties

In Tilburg wordt volgend jaar een nieuwe toeristische trekpleister geopend. De Brabantse stad krijgt een overdekte walkthrough-attractie. Initiatiefnemers omschrijven de interactieve bezienswaardigheid als "een soort reusachtig surrealistisch doolhof".

"Bezoekers betreden een bizarre wereld die de zintuigen op scherp zet", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Het is een uniek universum, vergelijkbaar met werelden van Alice in Wonderland, The Chronicles of Narnia en Stranger Things. We spelen met de emoties van de mensen die erdoorheen lopen, klimmen of kruipen."


ZIE OOK: Bezoekers halloween-spookhuis Walibi Holland moeten door water lopen

Het concept van het kunstzinnige labyrint is gebaseerd op een vergelijkbare attractie die eerder in Berlijn te vinden was. Voor de decors werkt organisator Qanvas samen met het kunstenaarscollectief Karmanoia. Het gaat om een investering van ruim 1 miljoen euro.

De attractie van zo'n vierhonderd vierkante meter komt te liggen aan de Tilburgse Spoorlaan, naast het station. Op het dak wordt een rooftopbar gerealiseerd, met uitzicht over de stad.

ZIE OOK: Dit is het grootste aquarium van Europa

Reacties