Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Doloris

Tilburg krijgt interactieve walkthrough-attractie in 2019

18-07-2018, 15.24 uur

In Tilburg wordt volgend jaar een nieuwe toeristische trekpleister geopend. De Brabantse stad krijgt een overdekte walkthrough-attractie. Initiatiefnemers omschrijven de interactieve bezienswaardigheid als "een soort reusachtig surrealistisch doolhof".

"Bezoekers betreden een bizarre wereld die de zintuigen op scherp zet", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Het is een uniek universum, vergelijkbaar met werelden van Alice in Wonderland, The Chronicles of Narnia en Stranger Things. We spelen met de emoties van de mensen die erdoorheen lopen, klimmen of kruipen."

Het concept van het kunstzinnige labyrint is gebaseerd op een vergelijkbare attractie die eerder in Berlijn te vinden was. Voor de decors werkt organisator Qanvas samen met het kunstenaarscollectief Karmanoia. Het gaat om een investering van ruim 1 miljoen euro.

De attractie van zo'n vierhonderd vierkante meter komt te liggen aan de Tilburgse Spoorlaan, naast het station. Op het dak wordt een rooftopbar gerealiseerd, met uitzicht over de stad.

Meer Doloris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be