Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Dj Radio 538 kan achtbaan Toverland niet aan: 'Vol over mijn nek'

17-07-2018, 23.59 uur

De nieuwe achtbaan Fenix in Toverland is niet voor iedereen weggelegd. Dat heeft een dj van Radio 538 geweten. Diskjockey Daniël Lippens mocht onlangs zo vaak in de 40 meter hoge wing coaster als hij wilde, maar al na één ritje moest hij noodgedwongen stoppen omdat hij moest overgeven.

Dat gaf Lippens afgelopen week schoorvoetend toe in zijn radioprogramma. "Ik moet wel toegeven... We zijn allemaal in de Fenix geweest, maar bij mij... Was dat toch wel even gelijk...", stamelde de 538-dj.

Uiteindelijk vertelde hij wat er gebeurd was. "Ik heb het één keer getrokken en toen ging ik vol over mijn nek. Ik had zó onderschat hoe heftig dat ding was. Ik dacht: je zwaait een beetje door de lucht heen."

Lippens had de twijfelachtige eer om als allereerste te braken na een ritje in Fenix, weet een woordvoerster van Toverland. "We hebben hem na afloop goed opgevangen", zegt ze. "Zo blijkt maar weer dat je een sterke maag moet hebben voor de coaster. Het is een behoorlijk intense vlucht."

Fenix gaat drie keer over de kop met een topsnelheid van 95 kilometer per uur. De karretjes hangen links en rechts naast de baan. Twee collega's van de dj hielden het vier keer achter elkaar vol. Zij waren heel enthousiast. "Wat een ding, wat een kracht, wat een snelheid, niet normaal", reageerde producent Max Jessurun. "Het is zo immens gaaf."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be