Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Tilburgse kermis 2018 begonnen: dit zijn de belangrijkste attracties

21-07-2018, 13.49 uur

De grootste kermis van de Benelux is van start gegaan. Het centrum van Tilburg staat tot en met zondag 29 juli vol met tientallen attracties, kramen en eettentjes. De afgelopen weken werd duidelijk dat vijf topattracties hebben afgehaakt. Looopings zet de belangrijkste overgebleven trekpleisters op een rijtje.

Op de kermis staat dit jaar één grote achtbaan: de Spinning Coaster XXL. Wie een sterke maag heeft, kan een ritje maken in inversiemolen Ghost Rider, centrifugemolen Reactor, thrillride Sound Machine of de Gladiator, een 65 meter hoge booster met draaiende gondels.

Voor bezoekers zonder hoogtevrees is er vrijevaltoren The Mine Tower, die naar verluidt negentig meter hoog is. Op zoek naar iets minder heftigs? In de Spoorlaan staat de gedecoreerde waterbaan Poseidon. Ook familievriendelijk zijn walkthrough-attractie Pirates Adventure en evenementencentrum The Tower.

Vorige maand maakte de organisatie bekend dat reuzenrad The View, zweefmolen The Flyer, slingerende arm Propeller en reuzenschommel XXL toch niet komen opdagen. Later bleek dat ook de overdekte achtbaan Black Hole de Tilburgse kermis aan zich voorbij laat gaan.

De officiële opening van de kermis vond vrijdagavond plaats bij de Chaos van exploitant Toon van de Weerdt. Dat was niet toevallig: vorig jaar moest de attractie dagenlang noodgedwongen gesloten blijven vanwege een dodelijk ongeluk in Amerika. De openingsceremonie bestond uit een abstracte acrobatenact, waarna burgemeester Theo Weterings en kermiswethouder Erik de Ridder de kermis voor geopend verklaarden.

Naast attracties bestaat de Tilburgse kermis uit een festivalterrein van Desperados, een markt, een openluchtcircus, een kermisexpositie, een overdekte reptielenzoo, een bierhal en een Tirolerdorp. Bovendien kunnen waaghalzen vanaf 16.00 uur dagelijks bungeejumpen voor 20 euro per persoon.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be