Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Beroemde carrousel na maanden terug in de Efteling

18-07-2018, 18.07 uur

Na bijna acht maanden is de beroemde Anton Pieckcarrousel weer terug in de Efteling. Eind november vorig jaar werd de meer dan honderd jaar oude draaimolen verwijderd voor een grote renovatie. In de tussentijd zijn bijna alle onderdelen in ere hersteld.

Inmiddels is de nostalgische molen met houten paarden, gondels en een olifant opnieuw opgebouwd op de vertrouwde plek: het hart van het Anton Pieckplein. Er ontbreken nog wel enkele figuren. De heropening vindt binnenkort plaats.

De carrousel werd gebouwd rond 1900. Sinds 1955 staat de molen in het attractiepark, op initiatief van wijlen Efteling-ontwerper Anton Pieck.

De grootschalige opknapbeurt werd niet vermeld op de onderhoudskalender van het park. "Het heeft namelijk weinig impact op onze gasten", zei een woordvoerster eerder. In 2016 werd de nabijgelegen Vermolen-molen al vernieuwd. Die onderhoudsbeurt duurde vijf maanden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be