Wereldtuinen Mondo Verde

Dierentuinbezoekers zien hoe leeuwenwelpje wordt doodgebeten

13-07-2018, 13:03 uur | Reacties

Bezoekers van een Limburgs themapark hebben deze week kunnen zien hoe een pasgeboren leeuwenwelpje werd doodgebeten. De tragische gebeurtenis vond woensdag plaats in attractie- en dierenpark Mondo Verde, gelegen in Landgraaf. Vlak na de bevalling werd het jonge diertje gedood door een oudere soortgenoot.

"Wij wensen onze bezoekers die dit hebben meegekregen veel sterkte toe", laat Mondo Verde weten op Facebook. "Ook wensen wij onze dierenverzorgers veel sterkte toe. Zij hebben meer dan hun best gedaan om dit welpje te redden, maar helaas tevergeefs."


ZIE OOK: Drama in Limburgs dierenpark: aap krijgt stroomschok en verdrinkt voor ogen bezoekers

Volgens het park kwam de bevalling bij leeuwin Safi "totaal onverwachts". "Omdat het zo onverwachts gebeurde, zat Safi tussen de andere leeuwen in het buitenverblijf." De jonge leeuwin Tunaya, geboren in 2016, beet het welpje dood.

Na het incident zijn de leeuwen uit elkaar gehaald. Vervolgens kwamen er alsnog drie gezonde leeuwenwelpjes ter wereld. Zij maken het goed.

In 2016 voltrok zich ook een drama in het themapark. Toen zagen tientallen bezoekers hoe een mensaap verdronk. De withandgibbon was in het water gevallen nadat hij een stroomschok kreeg van schrikdraad. Een reanimatiepoging door de directeur haalde niets meer uit.

ZIE OOK: Ontsnapte leeuw doodgeschoten in Belgische dierentuin

Reacties