Liseberg

47 meter hoge dive coaster maakt eerste testrit

12-07-2018, 23:37 uur | Reacties

Een nieuwe dive coaster van maar liefst 47 meter hoog heeft voor het eerst een testrit gemaakt. Dat is te zien op beelden van het Zweedse pretpark Liseberg. Achtbaan Valkyria bestaat uit een vijftig meter diepe vrije val, gevolgd door drie inversies.

De topsnelheid bedraagt 105 kilometer per uur. "De testrit verliep precies volgens plan", vertelt projectmanager Kenneth Carlsson. "Dat hadden we al verwacht, want Valkyria is de Rolls-Royce onder de achtbanen." De coaster werd gebouwd door de gerenommeerde Zwitserse firma Bolliger & Mabillard, bekend van onder andere Baron 1898 in de Efteling en Fenix in Toverland.


ZIE OOK: Problemen bij bouw van nieuwe dive coaster in Zweden

Het gaat nog even duren voordat Valkyria toegankelijk is voor publiek, vertelt Liseberg-directeur Andreas Andersen. "De komende weken zijn we nog druk bezig met testen, afstemmen, het trainen van medewerkers en het uitvoeren van de laatste inspecties." Hij verwacht dat de achtbaan later deze zomer geopend kan worden.

Met een lengte van zevenhonderd meter is Valkyria de langste dive coaster van Europa. De bouw liep veel vertraging op vanwege problemen bij het graven van een tunnel.ZIE OOK: Zweeds pretpark pakt uit met langste dive coaster van Europa

Reacties