Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Dierentuin Burgers' Zoo voert rookverbod in

12-07-2018, 13.24 uur

In dierentuin Burgers' Zoo geldt sinds deze week een algemeen rookverbod. Bezoekers mogen alleen nog roken op enkele aangewezen plekken in het park. Op andere locaties is het opsteken van een sigaret voortaan verboden, bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

"We zijn een park waar veel gezinnen met jonge kinderen komen", legt de voorlichter uit. "Het is niet de bedoeling dat zij ongevraagd hinder ondervinden van het rookgedrag van andere bezoekers. We proberen een situatie te creëren waarbij niemand elkaar tot last is."

Verspreid over het park bevinden zich nu negentien plekken waar bezoekers nog wel mogen roken. Ze zijn te herkennen aan speciale asbaktegels, waar ook peuken achtergelaten kunnen worden. Informatieborden en flyers wijzen gasten op het nieuwe beleid.

Burgers' Zoo is het vierde Nederlandse themapark met een algemeen rookverbod. Apenheul, Wildlands Emmen en Avonturenpark Hellendoorn gingen het Gelderse dierenpark voor. In andere Nederlandse attractieparken is roken alleen verboden in wachtrijen en overdekte locaties.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be