Koninklijke Burgers' Zoo

Dierentuin Burgers' Zoo voert rookverbod in

12-07-2018, 13:24 uur | Reacties

In dierentuin Burgers' Zoo geldt sinds deze week een algemeen rookverbod. Bezoekers mogen alleen nog roken op enkele aangewezen plekken in het park. Op andere locaties is het opsteken van een sigaret voortaan verboden, bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

"We zijn een park waar veel gezinnen met jonge kinderen komen", legt de voorlichter uit. "Het is niet de bedoeling dat zij ongevraagd hinder ondervinden van het rookgedrag van andere bezoekers. We proberen een situatie te creëren waarbij niemand elkaar tot last is."


ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn wordt rookvrij in 2018

Verspreid over het park bevinden zich nu negentien plekken waar bezoekers nog wel mogen roken. Ze zijn te herkennen aan speciale asbaktegels, waar ook peuken achtergelaten kunnen worden. Informatieborden en flyers wijzen gasten op het nieuwe beleid.

Burgers' Zoo is het vierde Nederlandse themapark met een algemeen rookverbod. Apenheul, Wildlands Emmen en Avonturenpark Hellendoorn gingen het Gelderse dierenpark voor. In andere Nederlandse attractieparken is roken alleen verboden in wachtrijen en overdekte locaties.

ZIE OOK: Duinrell en Slagharen sluiten zich aan bij rookverbod in rijen

Reacties