Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

'Ruim 50 miljoen euro schade door brand Europa-Park'

11-07-2018, 17.05 uur

De grote brand in Europa-Park heeft vermoedelijk voor meer dan 50 miljoen euro aan schade aangericht. Het Openbaar Ministerie schat het schadebedrag op dit moment "in de tientallen miljoenen euro's". Volgens een regionale krant moet er gedacht worden aan ruim 50 miljoen euro.

Tot nu toe sprak Europa-Park zelf alleen over een "miljoenenverlies". De brand zou zijn ontstaan door een technisch defect bij de wildwaterbaan Fjord Rafting. Het onderzoek loopt nog steeds. Ondertussen gaat Europa-Park verder met het opruimen van het puin.

Door de brand werden het Scandinavische themagebied en de darkride Piraten in Batavia in het Nederlandse themagebied in as gelegd. Europa-Park heeft aangekondigd dat het Scandinavische gedeelte volgend jaar alweer opnieuw opgebouwd moet zijn. Piraten in Batavia keert vermoedelijk in 2020 terug, in een modern jasje.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be