Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

'Achtbaan in Wildlands lokt geen extra bezoekers'

11-07-2018, 10:24 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen komt steeds dieper in de problemen. Het verlieslijdende Drentse dierenpark kampt al een tijdje met tegenvallende bezoekersaantallen. De komst van een achtbaan had voor een verbetering moeten zorgen, maar daar is vooralsnog geen sprake van.

In maart presenteerde Wildlands de dubbele boomerang coaster Tweestryd. Tot nu toe bleek de miljoeneninvestering geen gouden greep. De achtbaan heeft nog niet geleid tot de gehoopte stormloop. Ondanks goede weersomstandigheden vielen de bezoekersaantallen in mei en juni opnieuw tegen.

ZIE OOK: Bezoekers laten Wildlands Emmen links liggen: 1,8 miljoen euro verlies

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het lijkt er sterk op dat Wildlands - de opvolger van het oude Dierenpark Emmen - dit jaar opnieuw verlies gaat draaien. Vorig jaar werd er al een verlies geleden van 1,8 miljoen euro. De omzet daalde met 17 procent. Het themapark is pas sinds 2016 open. De bouw kostte bijna 150 miljoen euro.

Ondertussen nemen bij het gemeentebestuur van Emmen de zorgen toe. De gemeente heeft namelijk voor tientallen miljoenen euro's aan leningen uitstaan bij Wildlands. "Hoe gaat dit verder?", vraagt wethouder Jisse Otter zich af. "Het park haalt bij lange na niet de beloofde bezoekersaantallen. Als het businessmodel niet meer klopt, dan moeten de kosten omlaag."

Volgende week is er een extra overleg tussen de directie en de gemeenteraad. Otter eist dat de resultaten in 2019 zichtbaar verbeteren. "Het is goed dat de raad te horen krijgt wat er aan de hand is." De wethouder merkt naar eigen zeggen dat Wildlands de gunfactor mist. "Veel mensen in de regio zeggen: dit is ons dierenpark niet meer."

De dagelijkse leiding van Wildlands is in handen van Frankwin van Beers, eerder directeur bij het Dolfinarium. Het is niet bekend of zijn functie al op de tocht staat.

ZIE OOK: Zorgen over tegenvallende bezoekersaantallen Wildlands Emmen

Reacties
Bijdrage