Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Video: dolfijnenshow in Parc Astérix verstoord door activisten

10-07-2018, 19.51 uur

De dolfijnenshow in het Franse pretpark Parc Astérix is afgelopen weekend verstoord door dierenactivisten. Zaterdagmiddag sprongen meerdere leden van de Frans-Duitse actiegroep Save the Ocean plotseling over een hek heen om te kunnen protesteren met spandoeken.

Daarop werd de voorstelling stilgelegd. Beveiligers wisten de demonstranten al snel te overmeesteren, blijkt uit videobeelden op social media. Het theater is uiteindelijk ontruimd.

De actievoerders zijn fel tegen het in gevangenschap houden van dolfijnen. "We willen het publiek waarschuwen voor de pijn die deze dolfijnen dagelijks moeten doormaken", vertelt initiatiefnemer Jörn Kriebel. "Na de show kunnen de toeschouwers naar huis gaan, maar de dolfijnen niet."

De dolfijnenshow in het attractiepark ligt al langer onder vuur. Parc Astérix is onderdeel van de Franse groep Compagnie des Alpes, net als onder meer Walibi Holland en Walibi Belgium.



Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be