Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Fans oordelen: dit is de beste plek in nieuwe wing coaster Fenix

10-07-2018, 22:32 uur | Reacties

Wat is de beste plek in de nieuwe Toverland-achtbaan Fenix? Bij de veertig meter hoge wing coaster kunnen waaghalzen kiezen tussen een karretje aan de linker- of de rechtervleugel van de trein. Beide kanten zorgen voor een totaal andere ritervaring. Toch is één positie bij kenners favoriet.

Looopings vroeg pretparkfans via Twitter naar welke positie hun voorkeur uitgaat: links voorin, rechts voorin, links achterin of rechts achterin. Er reageerden 423 mensen. Links voorin blijkt met 40 procent van de stemmen de meest geliefde optie.

ZIE OOK: Spectaculaire beelden: onride-video van wing coaster Fenix in Toverland

Daarna volgen rechts voorin (23 procent) en links achterin (22 procent). Fans zitten het minst graag rechts achteraan. Die mogelijkheid eindigde als laatste, met slechts 15 procent van de stemmen.

Het verschil tussen de posities is onder andere goed te merken tijdens de eerste inversie in de baan, de 'wing over drop'. Vanwege de spanwijdte van de treinen vliegen passagiers die links zitten een flink stuk omhoog, terwijl inzittenden aan de rechterkant juist omlaag bewegen.

Fenix, gelegen in het nieuwe themagebied Avalon, telt drie inversies. Treinen behalen een topsnelheid van 95 kilometer per uur. De bouw kostte 13 miljoen euro. Afgelopen weekend vond de officiële opening plaats.

ZIE OOK: Zo fotogeniek is de nieuwe wing coaster van Toverland

Reacties
Bijdrage