Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Zo fotogeniek is de nieuwe wing coaster van Toverland

09-07-2018, 15.42 uur

Met wing coaster Fenix heeft Toverland waarschijnlijk de meest fotogenieke achtbaan van Nederland in huis gehaald. Het veertig meter hoge blauwe gevaarte zorgt voor on-Nederlandse taferelen. Bezoekers van het Limburgse attractiepark kunnen niet om de 'vuurvogel' heen.

Dat is niet toevallig, legt een woordvoerster uit. "De achtbaan is bewust zo ontworpen dat het ook voor bezoekers die er niet in durven een waar spektakel is." Wie door het nieuwe themagebied Avalon loopt, hoort en ziet Fenix voortdurend voorbijrazen. "Bij het ontwerpproces is voortdurend rekening gehouden met zichtlijnen en doorkijkjes. Zo zorgt een ritje in waterattractie Merlin's Quest voor een heel bijzonder perspectief."

Fenix is de eerste wing coaster van de Benelux. Passagiers zitten in karretjes die links en rechts naast de baan hangen. Ze gaan drie keer over de kop met een topsnelheid van 95 kilometer per uur. De achtbaan maakt onderdeel uit van een uitbreiding van 35 miljoen euro.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be