Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Discovery Centre Birmingham

74-jarige vrouw mag Legoland niet in

08-07-2018, 21.55 uur

Een nieuw Lego-pretpark in Groot-Brittannië heeft een 74-jarige vrouw de toegang geweigerd. Yvonne Radcliff wilde afgelopen week een kijkje nemen in het pas geopende Legoland Discovery Centre in Birmingham. Daar kreeg ze te horen dat ze zonder kinderen niet naar binnen mocht.

"Ik kon het niet geloven", vertelt Radcliff aan Britse media. "Volwassenen bouwen ook met Lego, het is prachtig. Maar toch mocht ik niet naar binnen zonder kind. Dat verzin je toch niet?" De verontwaardigde vrouw is een enorme Lego-fan. "Ik vind het fascinerend. Ik zag de reclames voor het nieuwe pretpark en ik wilde er meteen naartoe."

Radcliff vroeg nog bij de ingang of ze mee mocht lopen met een gezin voor haar, dat wel kinderen had. "Maar ze vertelden me dat ik een vreemdeling was. Ik was gechoqueerd."

In een reactie laat een woordvoerder van het park weten dat het nu eenmaal tegen de regels is om volwassenen zonder kinderen binnen te laten. "De belangrijkste onderdelen van Legoland Discovery Centres zijn specifiek gemaakt voor kleine kinderen, zoals speeltoestellen", legt de voorlichter uit. "Om te zorgen voor een prettige omgeving voor de doelgroep, weigeren we individuele volwassenen en groepen volwassenen."

Volgens Legoland is er geen sprake van discriminatie. "We behandelen elke volwassene hetzelfde." Radcliff is wel welkom op woensdag 11 juli, tijdens een speciaal evenement voor volwassen Lego-fans. Dat vindt na sluitingstijd plaats.

Meer Legoland Discovery Centre Birmingham
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be