Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Bekende kermisattractie zwaar beschadigd door brand

06-07-2018, 08.47 uurBeeld: AS Media

Een bekende kermisattractie is vannacht zwaar beschadigd geraakt door een grote brand. In de Brabantse gemeente Uden brak een brand uit bij vier vrachtwagens van de attractie Encounter. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting: in de buurt trof de politie enkele flessen en een jerrycan aan.

De Encounter van de Duitse kermisexploitant Karl Häsler bestond uit een overdekte show met een angstaanjagend buitenaards wezen en speciale effecten. Het principe werd gebaseerd op de inmiddels verdwenen attractie ExtraTERRORestrial Alien Encounter in het Amerikaanse Walt Disney World in Florida.

De wagens stonden geparkeerd op de Boekelsedijk in Uden. Het vuur ontstond rond 03.30 uur. Hoe groot de schade precies is, is nog niet duidelijk. Eigenlijk zou de attractie te vinden zijn op de Udense kermis, die duurt van vrijdag 13 tot en met zondag 22 juli.

Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be