Liseberg

Man wordt blind door ritje in achtbaan

06-07-2018, 14:10 uur | Reacties

Een 22-jarige man is deels blind geworden door een ritje in een houten achtbaan. Alexander Arcari stapte in juni vorig jaar in de rollercoaster Balder in het Zweedse attractiepark Liseberg. Na afloop kon hij plotseling niet meer zien door één oog.

In de oogkliniek werd geconstateerd dat de man een klein metalen onderdeel in zijn rechteroog had gekregen. Er waren meerdere operaties nodig om het onderdeel weg te halen. Arcari liep blijvend letsel op. Hij heeft een litteken op zijn pupil. Zijn werk als grafisch ontwerper is daardoor een stuk lastiger geworden.


ZIE OOK: Hartverwarmend: slechtziende Walibi-fans krijgen speciale rondleiding door Halloween-spookhuis

Volgens het slachtoffer is hij goed behandeld door het management van Liseberg, maar dat geldt niet voor de verzekeringsmaatschappij van het pretpark. Die weigert namelijk op te draaien voor de medische kosten.

"Ze beweren dat alle attracties in Liseberg dagelijks worden gecontroleerd, waardoor er geen sprake kan zijn van nalatigheid", aldus Arcari in gesprek met een Zweedse krant. "Ze betalen niet eens voor een doktersbezoek. Dat er regelmatig inspecties plaatsvinden, verandert niks aan het feit dat ik niets meer kan zien door mijn rechteroog."

De firma laat in een reactie weten dat Liseberg juridisch gezien niets te verwijten valt. Daarom zou Arcari moeten aankloppen bij zijn eigen ongevallenverzekering.

Balder is 36 meter hoog en 1070 meter lang. De houten achtbaan van fabrikant Intamin - geopend in 2003 - haalt een topsnelheid van 90 kilometer per uur.

ZIE OOK: Inwendige bloedingen door heftig ritje in vliegtuigmolen

Reacties