Attractiepark Toverland

Foto's: volop details in wachtrij voor nieuwe achtbaan Fenix

08-07-2018, 09.49 uur | Reacties

Bij de nieuwe achtbaan Fenix in Toverland is het niet alleen de rit zelf die indruk maakt. Het Limburgse attractiepark heeft ook veel aandacht besteed aan de omgeving én de wachtrij. Bezoekers betreden een gangenstelsel in een mysterieuze ruïne, waar de vuurvogel Fenix eens in de 777 jaar herrijst uit zijn eigen as.

De rijkelijk gedecoreerde rij zit vol met details, waaronder pratende schilderijen, duistere nisjes, een wenteltrap en een animatronic. Tovenaar Merlijn verschijnt met behulp van een zogeheten Pepper's ghost-illusie: een weerspiegeling op glas. Bovenin een grote toren is het nest van de mythische vuurvogel zichtbaar.


ZIE OOK: Spectaculaire beelden: onride-video van wing coaster Fenix in Toverland

Als waaghalzen het station van de wing coaster naderen, kunnen ze kiezen of ze voorin willen zitten of op één van de andere vijf rijen. Daarna volgt de keuze tussen de linker- en rechtervleugel. Het operatorhok in het station is gecamoufleerd als een verzameling schilderijen. Bij de uitgang bevindt zich een grote souvenirwinkel met Fenix-spullen.

Fenix is sinds zaterdag geopend voor het publiek. Na een storing van vier uur heeft de nieuwe attractie de rest van de dag redelijk vlot gedraaid. Vanwege de relatief hoge capaciteit bedroeg de gemiddelde wachttijd op de openingsdag slechts een kwartier. In het geval van grote drukte kan er een aparte buitenwachtrij geopend worden.ZIE OOK: Storing teistert nieuwe achtbaan Fenix in Toverland

Reacties