Attractiepark Toverland

Toverland verstopt speciale effecten in nieuw entreegebied

10-07-2018, 12:41 uur | Reacties

Toverland laat bezoekers zelf toveren in het nieuw entreegebied Port Laguna. Wie door het idyllische havenstadje loopt, kan met behulp van een interactieve toverstaf verschillende effecten in werking zetten. In totaal zijn er negen plekken waar gasten hun toverkunsten kunnen vertonen.

Op een speciale plattegrond - de Mapa Magica - is te zien waar de toverlocaties zich bevinden. Ze zijn ook te herkennen aan goudkleurige plaquettes op de grond. De effecten werken alleen als bezoekers een specifieke beweging maken met hun toverstaf. De kaart toont welke beweging bij welk effect hoort.


ZIE OOK: Toverland introduceert nieuwe mascotte

De toverstokken zijn voor 24,95 euro te koop bij de grote souvenirwinkel Mundo Magica en bij de Magistralis' Magic Store. Die laatste winkel is ook toegankelijk via een interactieve tovershow met de naam Magiezijn, waar het verhaal achter Port Laguna wordt uitgebeeld.

Het principe is niet helemaal nieuw. Sinds 2008 kunnen Toverland-bezoekers al een toverstaf gebruiken in het Toverhuis, een overdekte walkthrough-attractie. Het concept van een winkel met een tovershow keek Toverland af van de Harry Potter-themagebieden in de parken van Universal Studios. Komend najaar brengt ook de Efteling interactieve toverstokken op de markt.

Voor één effect in Port Laguna is geen toverstaf nodig. Door bij een gebouw met kluisjes aan een sleutel te draaien, komt een bezemsteel tot leven.ZIE OOK: Foto's: volop details in wachtrij voor nieuwe achtbaan Fenix

Reacties