Attractiepark Toverland

Toverland introduceert nieuwe mascotte

06-07-2018, 14.42 uur | Reacties

Toverland heeft vanaf dit weekend een gloednieuwe mascotte. In het nieuwe entreegebied Port Laguna woont de vrouwelijke papegaai Ivy. Ze is onder meer te vinden bij de wachtrij van het Magiezijn, waar een interactieve tovershow wordt opgevoerd. Daar spreekt het felroze dier bezoekers toe vanuit een openstaande vogelkooi.

Ivy werd bedacht door Toverland-ontwerpster Nicky de Waal. "Ivy is slim, stoer, krachtig en dapper, maar ook heel erg schattig", vertelt ze aan Looopings. "Ze is het beste maatje van de familie Magistralis, die Port Laguna heeft opgebouwd. En ze helpt hen mee zoeken naar aangespoelde schatten op het strand."


ZIE OOK: Toverland: geheimen van nieuwe waterattractie Merlin's Quest ontrafeld

In de souvenirwinkels van het Limburgse attractiepark zijn al talloze Ivy-souvenirs te vinden, waaronder magneten, sleutelhangers, borden, ijsbekers en knuffels. Alle producten werden speciaal voor Toverland ontwikkeld. De animatronic van Ivy is ontwikkeld door Rick van Riel, die voor het park eerder twee pratende herten fabriceerde.

In eerste instantie werd Toverland vertegenwoordigd door mascotte Toos Toverhoed. Zij kreeg in de loop der jaren gezelschap van andere figuren uit nieuwe gebieden, zoals de Oostenrijkse uitvinder Maximus Müller en dwergachtige mannetjes die Dwervels worden genoemd. In de nieuwe themawereld Avalon kunnen bezoekers de bekende tovenaar Merlijn tegen het lijf lopen.

ZIE OOK: Spectaculaire beelden: onride-video van wing coaster Fenix in Toverland

Reacties