Attractiepark Toverland

Toverland: geheimen van nieuwe waterattractie Merlin's Quest ontrafeld

06-07-2018, 02:35 uur | Reacties

De geheimen van een nieuwe waterattractie in Toverland worden ontrafeld. Het Limburgse themapark presenteerde donderdagavond het mythische themagebied Avalon aan het publiek. Daarin ligt naast de spectaculaire wing coaster Fenix ook de boottocht Merlin's Quest, met een mysterieus darkridegedeelte verstopt in een ruïne.

Tot nu toe liet het park nog maar weinig los over de scènes in het overdekte gedeelte. Inmiddels kan Looopings in een video laten zien wat opvarenden te wachten staat.


ZIE OOK: Toverland onthult details over nieuwe darkride: achttien animatronics

Zo komen bezoekers oog in oog te staan met de zogenoemde Gatekeeper en de beroemde tovenaar Merlijn. Hij wijst de weg naar Tír na nÓg, de bron van het eeuwige leven. In het stationsgebouw woont de Boatmaster, een groen dwergachtig mannetje.

Bovendien zorgt de attractie voor een bijzonder zicht op de naastgelegen veertig meter hoge achtbaan Fenix. Een vaartocht over het 430 meter lange parcours duurt zo'n twaalf minuten. Het transportsysteem werd geleverd door de Duitse fabrikant Mack Rides.

De afgelopen dagen heeft Toverland alles op alles gezet om de attractie af te krijgen. "Ik stond vannacht nog tot 03.00 uur in het water met van die laarzen tot onder je oksels om alle effectjes en de timing te finetunen", vertelt hoofdontwerper Peter van Holsteijn. "Om te kijken: krijgen we dit wel of niet aan de praat." Toverland gaat de komende weken gebruiken om alle speciale effecten en de bewegende figuren te optimaliseren.ZIE OOK: Spectaculaire beelden: onride-video van wing coaster Fenix in Toverland

Reacties