Attractiepark Toverland

Spectaculaire beelden: onride-video van wing coaster Fenix in Toverland

05-07-2018, 20:35 uur | Reacties

Benieuwd hoe een ritje in de nieuwe wing coaster van Toverland verloopt? Looopings kan alvast een onride-video laten zien van de sensationele achtbaan Fenix. De veertig meter hoge rollercoaster gaat drie keer over de kop met een topsnelheid van 95 kilometer per uur.

De baan is 813 meter lang. Na de lift volgen een 'dive drop' (halve draai met vrije val), een heuvel, een 'Immelmann' (halve looping met halve kurkentrekker), een horizontale spiraal, een 'zero G-roll' (uitgestrekte kurkentrekker) en enkele scherpe bochten.


ZIE OOK: Video: spectaculaire wing coaster Fenix in Toverland maakt eerste vlucht

Fenix werd gebouwd door de gerenommeerde achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard uit Zwitserland. Er zijn twee treinen met elk 24 zitplaatsen, verdeeld over zes rijen van vier personen. De karretjes bevinden zich links en rechts naast de baan. In theorie kunnen duizend personen per uur een ritje maken. Er geldt een minimumlengte van 1.40 meter.

Fenix is de vierde wing coaster van Europa en de eerste in de Benelux. Er bestaan in Europa geen langere en hogere wing coasters. Zaterdagochtend vindt de officiële opening plaats.ZIE OOK: Foto's: Toverland legt laatste hand aan nieuwe themagebieden

Reacties