Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Spectaculaire beelden: onride-video van wing coaster Fenix in Toverland

05-07-2018, 20.35 uur

Benieuwd hoe een ritje in de nieuwe wing coaster van Toverland verloopt? Looopings kan alvast een onride-video laten zien van de sensationele achtbaan Fenix. De veertig meter hoge rollercoaster gaat drie keer over de kop met een topsnelheid van 95 kilometer per uur.

De baan is 813 meter lang. Na de lift volgen een 'dive drop' (halve draai met vrije val), een heuvel, een 'Immelmann' (halve looping met halve kurkentrekker), een horizontale spiraal, een 'zero G-roll' (uitgestrekte kurkentrekker) en enkele scherpe bochten.

Fenix werd gebouwd door de gerenommeerde achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard uit Zwitserland. Er zijn twee treinen met elk 24 zitplaatsen, verdeeld over zes rijen van vier personen. De karretjes bevinden zich links en rechts naast de baan. In theorie kunnen duizend personen per uur een ritje maken. Er geldt een minimumlengte van 1.40 meter.

Fenix is de vierde wing coaster van Europa en de eerste in de Benelux. Er bestaan in Europa geen langere en hogere wing coasters. Zaterdagochtend vindt de officiële opening plaats.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be