Efteling

Efteling komt met Raveleijn-stripboek

05-07-2018, 13.07 uur | Reacties

De Efteling brengt een stripboek uit over de wereld van Raveleijn. Morgen verschijnt de strip De Magische Pendel, in samenwerking met uitgeverij Silvester Strips. Het verhaal werd gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Paul van Loon en de bijbehorende Efteling-show, die sinds 2011 wordt opgevoerd in het attractiepark.

In de nieuwe strip wordt de stad Raveleijn getroffen door de besmettelijke builenpest, die uitbrak nadat de gouden pendel is gestolen uit de Tempel der Raven. De vijf helden Thomas, Joost, Maurits, Emma en Lisa krijgen te maken met levensgevaarlijke vuurmonsters.


ZIE OOK: Nieuw Raveleijn-boek gepresenteerd in de Efteling

"De Magische Pendel is een compleet nieuw verhaal dat zich afspeelt in een fantasierijke wereld waar vijf jongeren in ruiters veranderen", staat in een persbericht. Er worden twee versies uitgebracht: een normale variant met een zachte kaft (8,95 euro) en een speciale editie met een harde kaft en twee prenten (19,95 euro).

Het is voor het eerst dat de figuren uit Raveleijn in stripvorm te zien zijn. Eerder werden al een game en een tv-serie gelanceerd. Vorig jaar verscheen een tweede Raveleijn-boek.Reacties