Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling komt met Raveleijn-stripboek

05-07-2018, 13.07 uur

De Efteling brengt een stripboek uit over de wereld van Raveleijn. Morgen verschijnt de strip De Magische Pendel, in samenwerking met uitgeverij Silvester Strips. Het verhaal werd gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Paul van Loon en de bijbehorende Efteling-show, die sinds 2011 wordt opgevoerd in het attractiepark.

In de nieuwe strip wordt de stad Raveleijn getroffen door de besmettelijke builenpest, die uitbrak nadat de gouden pendel is gestolen uit de Tempel der Raven. De vijf helden Thomas, Joost, Maurits, Emma en Lisa krijgen te maken met levensgevaarlijke vuurmonsters.

"De Magische Pendel is een compleet nieuw verhaal dat zich afspeelt in een fantasierijke wereld waar vijf jongeren in ruiters veranderen", staat in een persbericht. Er worden twee versies uitgebracht: een normale variant met een zachte kaft (8,95 euro) en een speciale editie met een harde kaft en twee prenten (19,95 euro).

Het is voor het eerst dat de figuren uit Raveleijn in stripvorm te zien zijn. Eerder werden al een game en een tv-serie gelanceerd. Vorig jaar verscheen een tweede Raveleijn-boek.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be