Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Trein maakt noodstop vanwege ontsnapte pelikaan Artis

29-06-2018, 11.54 uurBeeld: @bobtom1, @charisatalks

Een ontsnapte pelikaan heeft vrijdagochtend voor commotie gezorgd in Amsterdam. Het dier, ontsnapt uit dierentuin Artis tijdens het knippen van de veren, werd eerst zwemmend gezien in de buurt van het dierenpark. Een poging om de vogel te vangen mislukte.

Vervolgens gingen medewerkers van de Dierenambulance met man en macht naar de brutale vogel op zoek. Uiteindelijk belandde het dier op het spoor tussen de treinstations Muiderpoort en Amsterdam Centraal. Een trein moest een noodstop maken, melden reizigers op Twitter.

"De trein rijdt niet verder naar Amsterdam Centraal, er staat een pelikaan op het spoor die ontsnapt is uit Artis", schrijft Hendriëlle de Groot. "Net een noodstop gemaakt voor de pelikaan die ontsnapt is uit Artis", aldus Bob Thomas.

Uiteindelijk wisten medewerkers van Artis de pelikaan te vangen. Het dier is teruggebracht naar de dierentuin. Vorig jaar ontsnapte nog een halfaap uit Artis.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be