Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling gaat interactieve toverstokken verkopen

29-06-2018, 12:33 uur | ReactiesFoto: Lisa van der Drift

De Efteling gaat komend najaar interactieve toverstokken verkopen. Met de zogeheten Twinkeltoortsen kunnen bezoekers straks speciale effecten activeren in en rond de nieuwste attractie Symbolica. Dat heeft het attractiepark laten weten.

De Twinkeltoorts is het magische wapen van Pardoes de Tovernar, het hoofdpersonage van Symbolica. Hij trakteert gasten op een rondleiding door de geheime vertrekken van het Paleis der Fantasie. In de attractie heeft de nar het opvallende attribuut voortdurend in zijn hand.


ZIE OOK: Dit wordt het nieuwe entreegebied van Toverland: Port Laguna

"Met een interactieve Twinkeltoorts kun je straks zelf de magie tot leven brengen op zeven punten in het themagebied Fantasierijk", vertelt ontwerpcoördinator Peter Koppelmans. "En in de scènes van Symbolica reageren de interactieve toortsen duidelijk op de magie van Pardoes." Hij belooft dat de werkzaamheden zo veel mogelijk buiten openingstijd plaatsvinden.

Het Limburgse attractiepark Toverland ging de Efteling voor. Daar kunnen bezoekers al sinds 2008 effecten in werking zetten met behulp van toverstokken in een overdekte walkthrough-attractie. Bovendien worden er vanaf volgende maand interactieve toverstokken verkocht in het nieuwe entreegebied Port Laguna.

Een jaar na de opening is de Efteling nog niet helemaal tevreden over de darkride van 35 miljoen euro. "Zeker bij een nieuwe attractie als Symbolica houden we goed in de gaten of er verbeterpunten zijn", aldus Koppelmans. De afgelopen maanden werden er al knipperende lampjes, een bewegend gondeltje en een zwevende taart toegevoegd. Vanaf vandaag voelen passagiers vallende druppels in één van de scènes. "Zo nemen we de gast nóg meer mee in het verhaal."

ZIE OOK: Efteling vernieuwt Symbolica: honderden knipperende lampjes

Reacties