Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat interactieve toverstokken verkopen

29-06-2018, 12.33 uurBeeld: Lisa van der Drift

De Efteling gaat komend najaar interactieve toverstokken verkopen. Met de zogeheten Twinkeltoortsen kunnen bezoekers straks speciale effecten activeren in en rond de nieuwste attractie Symbolica. Dat heeft het attractiepark laten weten.

De Twinkeltoorts is het magische wapen van Pardoes de Tovernar, het hoofdpersonage van Symbolica. Hij trakteert gasten op een rondleiding door de geheime vertrekken van het Paleis der Fantasie. In de attractie heeft de nar het opvallende attribuut voortdurend in zijn hand.

"Met een interactieve Twinkeltoorts kun je straks zelf de magie tot leven brengen op zeven punten in het themagebied Fantasierijk", vertelt ontwerpcoördinator Peter Koppelmans. "En in de scènes van Symbolica reageren de interactieve toortsen duidelijk op de magie van Pardoes." Hij belooft dat de werkzaamheden zo veel mogelijk buiten openingstijd plaatsvinden.

Het Limburgse attractiepark Toverland ging de Efteling voor. Daar kunnen bezoekers al sinds 2008 effecten in werking zetten met behulp van toverstokken in een overdekte walkthrough-attractie. Bovendien worden er vanaf volgende maand interactieve toverstokken verkocht in het nieuwe entreegebied Port Laguna.

Een jaar na de opening is de Efteling nog niet helemaal tevreden over de darkride van 35 miljoen euro. "Zeker bij een nieuwe attractie als Symbolica houden we goed in de gaten of er verbeterpunten zijn", aldus Koppelmans. De afgelopen maanden werden er al knipperende lampjes, een bewegend gondeltje en een zwevende taart toegevoegd. Vanaf vandaag voelen passagiers vallende druppels in één van de scènes. "Zo nemen we de gast nóg meer mee in het verhaal."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be