Disneyland Paris

Video: dit betekenen de jaartallen in Disneyland Paris

29-06-2018, 18.19 uur | Reacties

Wie goed oplet, ziet in Disneyland Paris op talloze plekken bijzondere jaartallen staan. Veel decoraties en gevels zijn voorzien van getallen die op het eerste gezicht niets betekenen. In werkelijkheid gaat achter vrijwel elk jaartal een verhaal of een verwijzing schuil.

Dat onthult Disney-imagineer Laurent Cayuela in een nieuwe aflevering van de YouTube-serie Il etait une fois. Zo neemt hij kijkers mee naar themagebied Main Street U.S.A., waar 1888 en 1892 regelmatig terugkomen: de start van de bouw en de opening van Disneyland Paris, maar dan exact een eeuw eerder.


ZIE OOK: Geheimen van architectuur Disneyland Paris onthuld

Cayuela legt uit dat 1888 ook naar twee andere zaken kan verwijzen. In themadeel Adventureland kunnen bezoekers 17 juli zien staan, de openingsdatum van het originele Disneyland in Californi├ź. Ook 1901 - het geboortejaar van Walt Disney - komt regelmatig terug.

En het blijft niet bij jaartallen. De huisnummers in het Walt Disney Studios Park, verschillende kentekens van voertuigen en het vluchtnummer van Star Wars-simulator Star Tours bevatten eveneens subtiele verwijzingen.ZIE OOK: Dit wist je nog niet over het kasteel in Disneyland Paris

Reacties