Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: dit betekenen de jaartallen in Disneyland Paris

29-06-2018, 18.19 uur

Wie goed oplet, ziet in Disneyland Paris op talloze plekken bijzondere jaartallen staan. Veel decoraties en gevels zijn voorzien van getallen die op het eerste gezicht niets betekenen. In werkelijkheid gaat achter vrijwel elk jaartal een verhaal of een verwijzing schuil.

Dat onthult Disney-imagineer Laurent Cayuela in een nieuwe aflevering van de YouTube-serie Il etait une fois. Zo neemt hij kijkers mee naar themagebied Main Street U.S.A., waar 1888 en 1892 regelmatig terugkomen: de start van de bouw en de opening van Disneyland Paris, maar dan exact een eeuw eerder.

Cayuela legt uit dat 1888 ook naar twee andere zaken kan verwijzen. In themadeel Adventureland kunnen bezoekers 17 juli zien staan, de openingsdatum van het originele Disneyland in Californië. Ook 1901 - het geboortejaar van Walt Disney - komt regelmatig terug.

En het blijft niet bij jaartallen. De huisnummers in het Walt Disney Studios Park, verschillende kentekens van voertuigen en het vluchtnummer van Star Wars-simulator Star Tours bevatten eveneens subtiele verwijzingen.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be