Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit verdient de Efteling aan eten en drinken

28-06-2018, 22.21 uur

De verkoop van eten en drinken wordt een steeds belangrijkere inkomstenbron voor de Efteling. In 2017 steeg de horeca-omzet van het attractiepark met bijna 18 procent, meldt een woordvoerster aan Looopings. Vorig jaar bedroeg de totale omzet uit restaurants en eettentjes ruim 53 miljoen euro.

Daarmee is de horeca in het park goed voor meer dan een kwart van de totale omzet. Een jaar eerder haalde de Efteling nog 45 miljoen euro op dankzij eten en drinken. In 2015 was dat zo'n 46 miljoen euro. De bezoekersaantallen van de Efteling stegen vorig jaar met bijna 9 procent naar 5,18 miljoen bezoekers.

In 2015 noemde Efteling-directeur Fons Jurgens de horeca in het park als een verbeterpunt. Sindsdien is er fors geïnvesteerd in nieuwe restaurants en horecaconcepten, waaronder gezonde salades en smoothies bij Droomvlucht en grillspecialiteiten bij de Python. Bovendien blijven veel restaurants tegenwoordig langer open.

Momenteel wordt bij de ingang een gloednieuw La Place-restaurant gebouwd. Ook maakt de Efteling plannen om bezoekers via een app eten te laten bestellen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be