Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Zo waarschuwt Bobbejaanland bezoekers voor maximumgewicht

24-06-2018, 16.35 uur

Bezoekers van Bobbejaanland worden met behulp van een opvallend bord gewezen op het maximumgewicht bij een attractie. Het Vlaamse pretpark introduceerde onlangs weegschalen bij verschillende attracties om het gewicht van bezoekers te kunnen controleren, mocht dat nodig zijn.

In het station van de overdekte waterbaan Indiana River kunnen bezoekers niet om de regel heen. Op een in het oog springend bord staat dat er per boot plek is voor maximaal vier personen. Zij mogen bij elkaar maximaal driehonderd kilo wegen.

Het Looopings-nieuwsbericht over de weegschalen veroorzaakte afgelopen week een internationale rel. Een woordvoerster van Bobbejaanland benadrukt dat het absoluut niet de bedoeling is om iedereen te gaan wegen. "We vragen dit alleen als er twijfels zijn over het overschrijden van het gewichtslimiet van een bootje. Dat heeft louter te maken met de veiligheid."

De weegschalen staan bij de vier waterattracties Indiana River, El Rio, Bootvaart en Wildwaterbaan. Zusterpark Attractiepark Slagharen heeft ook weegschalen neergezet bij enkele attracties in waterpark Aqua Mexicana.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be