Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Zo waarschuwt Bobbejaanland bezoekers voor maximumgewicht

24-06-2018, 16.35 uur | Reacties

Bezoekers van Bobbejaanland worden met behulp van een opvallend bord gewezen op het maximumgewicht bij een attractie. Het Vlaamse pretpark introduceerde onlangs weegschalen bij verschillende attracties om het gewicht van bezoekers te kunnen controleren, mocht dat nodig zijn.

In het station van de overdekte waterbaan Indiana River kunnen bezoekers niet om de regel heen. Op een in het oog springend bord staat dat er per boot plek is voor maximaal vier personen. Zij mogen bij elkaar maximaal driehonderd kilo wegen.

Het Looopings-nieuwsbericht over de weegschalen veroorzaakte afgelopen week een internationale rel. Een woordvoerster van Bobbejaanland benadrukt dat het absoluut niet de bedoeling is om iedereen te gaan wegen. "We vragen dit alleen als er twijfels zijn over het overschrijden van het gewichtslimiet van een bootje. Dat heeft louter te maken met de veiligheid."

De weegschalen staan bij de vier waterattracties Indiana River, El Rio, Bootvaart en Wildwaterbaan. Zusterpark Attractiepark Slagharen heeft ook weegschalen neergezet bij enkele attracties in waterpark Aqua Mexicana.

Reacties