Bobbejaanland

Zo waarschuwt Bobbejaanland bezoekers voor maximumgewicht

24-06-2018, 16:35 uur | Reacties

Bezoekers van Bobbejaanland worden met behulp van een opvallend bord gewezen op het maximumgewicht bij een attractie. Het Vlaamse pretpark introduceerde onlangs weegschalen bij verschillende attracties om het gewicht van bezoekers te kunnen controleren, mocht dat nodig zijn.

In het station van de overdekte waterbaan Indiana River kunnen bezoekers niet om de regel heen. Op een in het oog springend bord staat dat er per boot plek is voor maximaal vier personen. Zij mogen bij elkaar maximaal driehonderd kilo wegen.


ZIE OOK: Weegschalen bij attracties in Bobbejaanland

Het Looopings-nieuwsbericht over de weegschalen veroorzaakte afgelopen week een internationale rel. Een woordvoerster van Bobbejaanland benadrukt dat het absoluut niet de bedoeling is om iedereen te gaan wegen. "We vragen dit alleen als er twijfels zijn over het overschrijden van het gewichtslimiet van een bootje. Dat heeft louter te maken met de veiligheid."

De weegschalen staan bij de vier waterattracties Indiana River, El Rio, Bootvaart en Wildwaterbaan. Zusterpark Attractiepark Slagharen heeft ook weegschalen neergezet bij enkele attracties in waterpark Aqua Mexicana.

ZIE OOK: Ook Slagharen plaatst weegschalen bij attracties

Reacties