Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Vakbond hekelt 'verziekte werksfeer' in Disneyland Paris

24-06-2018, 21.57 uur

Een Franse vakbond heeft geen goed woord over voor de werksfeer in Disneyland Paris. Volgens de onafhankelijke recreatievakbond SIT77 is er sinds februari dit jaar sprake van een "verslechterd sociaal klimaat". De werknemersvereniging luidt de noodklok.

"Het financiële succes van Disneyland Paris gaat niet gepaard met sociale vooruitgang voor de medewerkers", schrijft SIT77-secretaris David Charpentier in een open brief aan Disney-directrice Catherine Powell. "Eerder het tegenovergestelde. Terwijl het bedrijf zich ontwikkelt, merken we dat het sociale klimaat verslechtert."

Charpentier beweert dat de werksfeer verziekt wordt door een groot aantal disciplinaire sancties, schorsingen en ontslagen. "Er lijkt sprake van machtsmisbruik. Bepaalde ontslagprocedures zijn het heroverwegen waard." De vakbondsleider klaagt ook dat personeelsleden niet genoeg beloond worden voor hun "groeiende inzet en flexibiliteit".

Het is de vraag of directrice Powell op de brief gaat reageren. Dat deed ze ook niet op een open brief die de vakbond op 12 april verstuurde.

Disneyland Paris heeft ongeveer 15.000 mensen in dienst. Zo'n 86 procent heeft een vast contract, blijkt uit officiële cijfers.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be