Disneyland Paris

Vakbond hekelt 'verziekte werksfeer' in Disneyland Paris

24-06-2018, 21:57 uur | Reacties

Een Franse vakbond heeft geen goed woord over voor de werksfeer in Disneyland Paris. Volgens de onafhankelijke recreatievakbond SIT77 is er sinds februari dit jaar sprake van een "verslechterd sociaal klimaat". De werknemersvereniging luidt de noodklok.

"Het financiële succes van Disneyland Paris gaat niet gepaard met sociale vooruitgang voor de medewerkers", schrijft SIT77-secretaris David Charpentier in een open brief aan Disney-directrice Catherine Powell. "Eerder het tegenovergestelde. Terwijl het bedrijf zich ontwikkelt, merken we dat het sociale klimaat verslechtert."


ZIE OOK: Medewerkster Disneyland Paris doet zelfmoordpoging in souvenirwinkel

Charpentier beweert dat de werksfeer verziekt wordt door een groot aantal disciplinaire sancties, schorsingen en ontslagen. "Er lijkt sprake van machtsmisbruik. Bepaalde ontslagprocedures zijn het heroverwegen waard." De vakbondsleider klaagt ook dat personeelsleden niet genoeg beloond worden voor hun "groeiende inzet en flexibiliteit".

Het is de vraag of directrice Powell op de brief gaat reageren. Dat deed ze ook niet op een open brief die de vakbond op 12 april verstuurde.

Disneyland Paris heeft ongeveer 15.000 mensen in dienst. Zo'n 86 procent heeft een vast contract, blijkt uit officiële cijfers.

ZIE OOK: Directeur Disneyland Paris kritisch over personeel

Reacties