Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland neemt nieuwe virtualreality-achtbaan in gebruik

23-06-2018, 20.43 uurBeeld: Cindy Vervuren

Bobbejaanland heeft vandaag een nieuwe virtualreality-achtbaan in gebruik genomen. Dankzij virtualreality-brillen wanen passagiers van de bestaande rollercoaster The Dreamcatcher zich voortaan in een andere wereld.

Het gaat nog om een testfase, waarschuwt het pretpark. "Onze operatoren én de attractie moeten nog even wennen aan de nieuwe toepassing", staat op een bord bij de ingang. "We doen er alles aan om de werking vlot te laten verlopen, maar wachttijden kunnen vandaag een beetje oplopen."

De 26 meter hoge The Dreamcatcher - met karretjes onder de baan - opende in 1987. In 2006 werden de treinen vervangen. De virtualreality-ervaring zit inbegrepen bij de entreeprijs. Ter gelegenheid van de nieuwe techniek heeft het station van de attractie een grote opknapbeurt gehad. Eigenlijk hadden de brillen al tweeënhalve maand geleden moeten arriveren.

Sinds 2016 heeft Bobbejaanland al een andere virtualreality-achtbaan: Mount Mara, bij de overdekte achtbaan Revolution.











Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be