Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Megarenovatie van spectaculaire houten achtbaan begonnen

21-06-2018, 17.14 uur

Het Duitse pretpark Heide Park is gestart met de renovatie van de gigantische houten achtbaan Colossos. De indrukwekkende rollercoaster staat al twee jaar stil. Het gaat 12 miljoen euro kosten om de zestig meter hoge attractie weer operationeel te krijgen.

Op dit moment wordt de oude baan ontmanteld. Daarvoor werkt Heide Park samen met de twee gespecialiseerde bedrijven RCS en Fa. Cordes. In april 2019 moet de ingrijpende verbouwing zijn afgerond.

Colossos, gebouwd door de Zwitserse firma Intamin, opende in 2001. De oorspronkelijke baan was goed voor een topsnelheid van 110 kilometer per uur. Het is nog niet duidelijk of de houten achtbaan straks even hard gaat. Volgens Heide Park is Colossos "Europa's hoogste en snelste houten achtbaan".



Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be