Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Natura Artis Magistra

Vermist babyaapje dood gevonden in Artis

21-06-2018, 16.45 uurBeeld: Edwin Butter

In de Amsterdamse dierentuin Artis is vanmiddag een babyaapje dood gevonden. Een jong van de goudwanggibbons was al sinds maandag vermist. Dierenverzorgers hebben dagenlang uitgebreid gezocht op het apeneiland en in het water rond het verblijf, in eerste instantie zonder resultaat.

Donderdagmiddag werd de gibbon dood aangetroffen in het water, meldt de dierentuin op Facebook. Waarschijnlijk is het dier verdronken. Een Artis-dierenarts doet onderzoek naar de exacte doodsoorzaak. "Onze medewerkers zijn ontdaan door deze gebeurtenis", laat men weten.

Eerder vandaag ontsnapte een leeuw uit een Belgische dierentuin. Het dier werd doodgeschoten. Gisteren overleed een ringstaartmaki na een ontsnapping uit Safaripark Beekse Bergen.

Meer Natura Artis Magistra
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be