Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZOO Planckendael

Ontsnapte leeuw doodgeschoten in Belgische dierentuin

21-06-2018, 10.48 uur

In de Belgische dierentuin Planckendael is vanochtend een leeuwin ontsnapt. Dat gebeurde rond 09.45 uur. Het dier liep geruime tijd los rond in het park. Enkele tientallen bezoekers die al aanwezig waren, moesten tijdelijk schuilen in winkels, restaurants en een oude treinwagon. Uit voorzorg sloot de politie een nabijgelegen toegangsweg af.

In eerste instantie werd geprobeerd om de leeuwin te verdoven. Dat lukte niet. Toen het dier op tien meter afstand van enkele bezoekers kwam, heeft een politieagent een dodelijk schot afgevuurd. Om 12.15 uur ging de dierentuin weer open.

De directeur van Planckendael noemt de beslissing om de leeuwin Rani dood te schieten "de moeilijkste beslissing uit mijn carrière". "Dit is een dramatische dag voor Planckendael", vertelde hij op een persconferentie. "Dit is een dag die je als zoo nooit hoopt mee te maken. Ik kan alleen maar heel erg dankbaar zijn dat er geen andere slachtoffers gevallen zijn."

Vermoedelijk kon de ontsnapping gebeuren door een menselijke fout. Er zat in ieder geval geen gat in de omheining.

Planckendael ligt in het dorpje Muizen, in de buurt van Mechelen. Met bijna één miljoen bezoekers per jaar is het één van de populairste dierentuinen van België. Het park opende in 1960.

Meer ZOO Planckendael
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be