Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Ringstaartmaki overleden na ontsnapping uit Beekse Bergen

20-06-2018, 17.22 uur

Uit Safaripark Beekse Bergen is een ringstaartmaki ontsnapt. Het dier overleefde zijn avontuur buiten de hekken niet, meldt het Brabantse dierenpark op social media. "We zijn ontzettend geschrokken en erg verdrietig dat dit is gebeurd", staat in een verklaring.

De maki kon ontsnappen door vanaf een stuk bamboe in een boom te springen. "Onze verzorgers hebben er alles aan gedaan om hem te vinden en terug te brengen naar zijn soortgenoten", luidt de uitleg. "Helaas heeft de ringstaartmaki het niet overleefd." Het dier werd woensdagochtend doodgereden in de nabijgelegen gemeente Goirle.

Beekse Bergen opende afgelopen weekend een nieuw doorloopverblijf voor de ringstaartmaki's en pinguïns. In het wandelgebied kunnen de maki's vrij rondlopen en klimmen. Er zijn inmiddels maatregelen genomen om te voorkomen dat er meer dieren ontsnappen.

In februari verdween nog een grote roofvogel uit het park. Die werd enkele dagen later wel levend teruggevonden.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be